Espectacle de la Mina


La nova exposició, l'espectacle de la mina, suposa una ampliació, en què el visitant pot comprendre els dos sistemes d'explotació de la mineria actual amb projeccions, hologrames i efectes innovadors d'imatge i so.

UNA EXPERIÈNCIA INÈDITA SOBRE EL MÓN DE LES MINES

El Museu de les Mines de Cercs estrena «L’espectacle de la mina», una nova exposició, que suposa una ampliació de l’exposició permanent del Museu de les Mines de Cercs, en què el visitant pot comprendre els dos sistemes d’explotació de la mineria actual: subterrània i a cel obert. Així, el projecte incorpora la información de Carbones Pedraforca SA, l’última empresa minera en actiu al Berguedà. Una història explicada per uns personatges que descobreixen, entrant a l’antic magatzem de la mina, una col•lecció de gran interès: les eines que es feien servir en l’explotació minera: des dels motlles del taller de matriceria fins als sistemes de seguretat i il•luminació.

Aquest magatzem conserva l’antic ordinador de la mina, que és el que ens possibilitarà rescatar la memòria de l’antiga mina de Saldes, i el visitant redescobrirà amb sorpresa aquest món.

La museografia plantejada pretén fer immergir el visitant en una història narrada des del futur. L’argument explica com uns arqueòlegs del futur entren al taller de l’empresa minera i descobreixen peces que es feien servir per a l’explotació minera. A partir d’aquí, amb projeccions, hologrames i efectes innovadors d’imatge i so, els visitants redescobriran el món de la mineria.


IMMERSIÓ: VIURE UNA HISTÒRIA DE PEL·LÍCULA

Possibilitat amb reserva prèvia per a grups de realitzar el joc de rol: LA MINA VIRTUAL
Joc de rol didàctic i innovador que incorpora la tecnologia més avançada desenvolupada en entorns audiovisuals, interactius i virtuals però en un context significatiu:l'antic taller