La presentació de l'exposició 1932: Tres dies de revolta a Súria va celebrar-se a Berga el dia 6 de maig de 2022.

Presentació de “La ruta de la memòria” al Museu Comarcal de Berga

Museu Mines de Cercs Sense categoria

El divendres 6 de maig presentàvem La ruta de la memòria al Museu Comarcal de Berga amb una bona afluència de públic. La presentació va servir per donar el tret de sortida a la ruta que ressegueix els passos de l’insurrecció i que coneixem com els fets de Fígols de 1932. Sigui a peu o en bicicleta de muntanya (BTT) –amb un traçat per cada recorregut– amb la ruta es poden visitar les poblacions involucrades en aquella revolta.

La presentació de la ruta va ser a càrrec de representats de Rutes Pirineus, que van comentar les singularitats de la ruta i de cada traçat pels assistents que estaven interessats. Per tots aquells que vulguin posar-la a prova només cal que visitin la secció de La ruta de la memòria de la nostra pàgina web i es descarreguin els tracks en format .gpx. A més a més, la presentació va servir per inaugurar l’exposició 1932: Tres dies de revolta a Súria al mateix Museu Comarcal, que pot visitar-se fins el dia 25 de maig.

A la presentació al Museu Comarcal de Berga la seguiran diversos actes com la visita teatralitzada Els fets de Fígols de 1932 a la colònia de Sant Corneli i a càrrec de Tràfec-Teatre amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2022 i les presentacions de la ruta a Manresa i Sallent.

Fotografies cedides per l’Ajuntament de Súria.

Comparteix aquesta entrada