Presentació de les novetats d’accessibilitat al Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya dins l’European Emblematic Lab “Accessibility and Mobility”

Museu Mines de Cercs Sense categoria

Amb motiu del Dia Internacional del Patrimoni Mundial, volem compartir l’experiència que vam viure el passat dimarts 15 de novembre amb una delegació de 14 persones procedents de les entitats Pieriki, Akomm Psiloritis i Aneser, en representació de les muntanyes emblemàtiques Olimp, Psilorits i Lailas –totes elles gregues–.

La delegació ha fet estada al Berguedà per trobar-se amb representants de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i avançar en el projecte de crear formalment una xarxa de muntanyes emblemàtiques de la Mediterrània que pugui tenir veu en diversos organismes europeus, dins el marc de l’European Emblematic Lab “Accessibility and Mobility”.

En aquesta mateixa visita, s’ha organitzat una sessió de treball amb diversos agents turístics locals per intercanviar experiències i inquietuds entorn de l’accessibilitat en els negocis turístics. Al Museu de les Mines de Cercs, la trobada ens ha servit per intercanviar opinions per continuar creixent i compartir la nostra visió sobre com entenem l’accessibilitat als museus, especialment en la difusió i gestió del patrimoni natural. També els hem obert les portes del Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya, l’extensió on tenim part de la col·lecció de paleontologia que custodiem des del Museu, perquè coneguessin la nostra feina en termes d’accessibilitat.

Gràcies al programa La Mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona, al Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya podem fer la visita completament accessible, incorporant com a novetat els textos de sala en alfabet Braille en diversos idiomes i les rèpliques de fulla de palmera i la reconstrucció artística del motlle de la pell fossilitzada de Titanosaure.

Fotografies de les novetats i visitants al Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya.

Comparteix aquesta entrada