Rebem a la visitant 600.000!

Museu Mines de Cercs Sense categoria

Avui, dimecres 3 d’agost, al Museu de les Mines de Cercs hem tingut l’enorme plaer de rebre al visitant número 600.000: és l’Ester Rubinat Petit, de 69 anys i resident a Barcelona.

L’Ester, que s’allotja al càmping El Berguedà amb la seva família, va conèixer la nostra comarca en una estada de colònies com tants nens i nenes en aquella època. Entre els anys 1970 i 1975, quan ella tenia 18 anys, va participar en les colònies que s’organitzaven a la rectoria de Castellar de n’Hug a través del Bisbat de Solsona. El seu marit, Francesc Pedrós, també lligat a la comarca des de fa anys, va ser monitor en cap a les colònies de Peguera, organitzades des del mateix Bisbat, i guarda un record especial pel mossèn Victor Sallent, a qui ha volgut recordar després de tant de temps.

Després d’anys acumulant records, l’Ester, acompanyada pel seu marit, fills i netes, ens ha pogut visitar avui per explicar-los el passat i la història de la nostra comarca, i recuperar així, d’alguna manera, totes aquelles vivències que guarda des de fa anys.

Des del Museu de les Mines, l’hem volgut obsequiar amb publicacions i marxandatge del Museu, perquè pugui seguir estenent la nostra història allà on vagi, i que ningú s’oblidi mai del que va suposar l’esforç de tanta gent per a la nostra comarca.

Comparteix aquesta entrada