La RESOLUCIÓ SLT/612/2021, de 5 de març, estableix en la mesura 12.3 que els museus poden realitzar activitats culturals amb públic, amb un 50% de l’aforament, respectant les mesures de limitació i de mobilitat contingudes en la mateixa resolució i en el Pla de Represa del Sector Cultural.

Serà obligatori l’ús de mascareta

Serà obligatori l’ús de gel hidroalcohòlic

S’evitarà el contacte físic amb els objectes exposats.

Es respectarà la distància interpersonal de seguretat d’1,5 m.

No s'accepten mascotes

El Museu de les Mines de Cercs, dedicat monogràficament al carbó, és un centre d'interpretació per explicar i donar a conèixer les múltiples i estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l'Alt Berguedà.

Image

venda de tickets

Venda exclusiva i presencial a la recepció del Museu

Durada de la visita: 2 h

General: 11 €
Infants de 5 a 12 anys: 4 €
Joves de 13 a 18 anys: 8,80 €
Jubilats (majors de 65 anys): 8,80 €
Grups (30 adults): 8,80 €

No s'accepten mascotes

horaris

DE GENER A JULIOL
Feiners: 10 a 14 h
Cap de setmana i festius: 10 a 15 h
Dilluns tancat excepte festius

SETMANA SANTA
Dijous: 10 a 14 h
Divendres, dissabte i diumenge: 10 a 18 h
Dilluns de Pasqua: 10 a 15 h

AGOST
Dilluns tancat excepte festius
Feiners: 10 a 14 h i 16 a 19 h
Caps de setmana i festius: 10 a 15 h i 16 a 19 h

DE SETEMBRE AL 21 DE DESEMBRE
Feiners: 10 a 14 h
Cap de setmana i festius: 10 a 15 h
Dilluns tancat excepte festius

TANCAT PER VACANCES
Del 22 de desembre al 9 de gener

TANCAT PER FESTA LOCAL
23 d'Abril, Sant Jordi i dijous de Corpus

Visites concertades per a grups en horari de tarda (mínim 30 persones)

audioguies

Podeu gaudir de la vostra visita descarregant l'audioguia en diferents idiomes

español
english
français
netherlands
japanese

Tallers

El programa didàctic del Museu de les Mines de Cercs consta de visites i tallers per a tots els nivells educatius que es poden desenvolupar al museu i al seu entorn més immediat. Són activitats relacionades amb la història social i tècnica de la industrialització i també amb el patrimoni paleontològic i la transformació paisatgística de l'Alt Berguedà.

Image

Bàrbara la dinosaure

A partir d’un sorral instal•lat a la plaça del museu podrem descobrir l’esquelet de la dinosaure Bàrbara, un dels titanosaures descoberts al jaciment de Fumanya. Un cop desenterrades les peces de l’esquelet recompondrem el dinosaure amb l’ajuda d’una plantilla i en coneixerem els seus hàbits i comportaments.
Dinosaures Fumanya

Fem fòssils

El taller consisteix en manipular diferents mostres de fòssils, deduirem quin procés natural els ha convertit així i construirem rèpliques simulant el procés de fossilització.
Image

Reconeixement de rastres

Una activitat per gaudir amb família de la natura i els secrets que s’amaguen al bosc amb Salvador Puigmartí de Cuiol Nature. Descobrirem la fauna a través dels seus rastres i aprendrem a fer servir claus d’identificació per reconeixe’ls. Compararem els rastres dels dinosaures de Fumanya de fa 66 mil·lions d’anys Lloc: Centre d’Interpretació Dinosaures Fumanya Durada: 1 hora 30
Image

Reconstruïm el paisatge del cretaci superior

Aquest taller ens ajudarà a aprendre i comprendre com era el Berguedà en aquella època, el paisatge, els dinosaures,.. i tot allò que els envoltava.
Image

Sóc en lignit de la família del carbó mineral

Us proposem una visita a les sales del museu i a la mina a través d’un conte.Sóc en lignit, de la família del carbó mineral…és un relat escrit per una nena de dotze anys que explica la història i els usos del carbó al Berguedà.Un cop finalitzada la visita, podrem manipular mostres de carbó i emportar-nos-les a casa.
Image

Una mina de records

Aquest taller d’història oral ofereix la possibilitat de conèixer els miners que van treballar a les mines de carbó del Berguedà, conversar amb ells i conèixer les seves experiències a la mina.

Visites
accessibles

Presentem una lectura única i directa per a conèixer el paisatge, la matèria i la societat minera al Berguedà. La maqueta geològica del jaciment paleontològic de Fumanya Sud ens permet interpretar els canvis paisatgístics succeïts durant el Cretaci superior al Berguedà. Per a facilitar la informació de la seva exploració es disposa d'un guió tàctil de doble lectura, amb macrocaràcters per facilitar la lectura a la gent gran i de baixa visió i, sobreimprès en braille, pels visitants amb ceguesa.
Tres blocs de lignit de la mina de Sant Romà ens ajudaran a percebre la textura, la duresa i temperatura de la matèria més preuada, el carbó de Berga. D'altra banda, la societat minera es tractada a partir de l'evolució dels diferents sistemes d'il·luminació, un bon exemple per il·lustrar les dures condicions de treball i les millores en la seguretat personal.

Serveis

Servei d'acompanyament guiat individual, prèvia concertació.

Fulls de sala adaptats per als visitants amb dificultat visual.

Espai adaptat per als visitants amb mobilitat reduïda.

Videos en llengua de signes

Presentació del museu

Maqueta Cercs

El carbó

La societat